В Одесі після футбольного матчу затримали ультрас за фаєри і банер «Кремль, покайся!»

Дата:

В Одесі футбольний матч «Чорноморець» — «Ворскла» закінчився сутичками ультрас із правоохоронцями. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив волонтер Роман Синіцин.

За його словами, поліція із застосуванням сили затримала вболівальників, які вивісили банер «Кремль, покайся!» і назви українських кораблів, захоплених Росією — «Бердянськ», «Нікополь», «Яни Капу», підсвітивши це димами і фаєрами.

«Підігнали під сотню космонавтів і автозаки, людей клали обличчям в асфальт, добивали лежачих ногами і дубйом, особливо тих, хто намагався питати «за що». В результаті більше 20 осіб затриманих», — написав Синіцин.

Фаєри ультрас почали палити у другому таймі. Рефері двічі призупиняв матч через погану видимість на полі.

Скриншот / Футбол2

Радник начальника ГУ Нацполіції Одеської області Руслан Форостяк прокоментував інцидент. Він повідомив, що правоохоронці не втручалися у ситуацію з фаєрами і навіть «не заходили безпосередньо на стадіон».

«Під час матчу були здійснені хуліганські дії з застосуванням потужної піротехніки, що привело до зупинки матчу та численних звернень від інших глядачів та адміністрації до правоохоронців, щоб вгамувати хуліганів, крім іншого було пошкоджено піротехнікою сидіння для глядачів», — заявив Форостяк.