«Я маленька, але не настільки». Меркель виступила з прощальною промовою перед однопартійцями з ХДС

Дата:
«Я маленька, але не настільки». Меркель виступила з прощальною промовою перед однопартійцями з ХДС

Facebook / Angela Merkel

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у пʼятницю, 7 грудня, в останній раз звернулась до однопартійців із «Християнсько-демократичного союзу Німеччини» (ХДС) в якості голови партії. Цю посаду вона обіймала 18 років. Промова відбулася в Гамбурзі на конференції за участю 1001 делегата ХДС, передає CNN.

Свій виступ Меркель почала з жарту — вона залишилася незадоволеною висотою кафедри перед мікрофоном і підняла її, зазначивши, що вона «маленька, але не настільки».

«Для мене це було великим задоволенням. Це була честь для мене», — сказала Меркель однопартійцям, які на початку її виступу стоячи аплодували їй близько 10 хвилин. Меркель при цьому ледь стримувала сльози.

У своїй промові канцлер зазначила, що партія за час її роботи змінилася і, на її думку, на краще, а сьогоднішні вибори нового голови партії дозволять підготуватися ХДС до «майбутнього після неї».

Від партії Ангелі Меркель подарували диригентську паличку, яку використовував відомий диригент Кент Нагано на спеціальному концерті для глав держав і урядів країн G20 на саміті, що пройшов у Гамбурзі в липні минулого року. В дарчому написі Нагано висловив думку, що Меркель є «найважливішим диригентом світової політики».