НАК «Нафтогаз» розповіла про причини зміни кольору полумʼя і чому їжа на плитах українців останнім часом готується довше. Компанія зняла спеціальний ролик і розмістила його у соціальних мережах.
Там відповіли на питання, чому газ «поміняв колір», чи можна розбавляти природний газ і чому їжа готується довше.
У ролику наочно пояснили, що розбавляти природний газ дуже небезпечно — це може «призвести до катастрофи». Також у відео зазначили, що українці отримують газ з тих самих труб, що й країни ЄС. Основною причиною зміни кольору полумʼя назвали тиск у мережі.
«Газ — це не молоко і не пиво. Спроба його розбавити може призвести до катастрофи», — йдеться у відео.
У компанії «Нафтогаз» також детально розповіли, як проводиться оцінка якості газу, перш ніж він потрапить до користувачів.
Причинами повільного приготування їжі або довго не закипаючого чайника назвали відсутність достатньої кількості кисню, брудну плиту або низький тиск у мережі, що контролюється облгазами.