У Клівленді заборонили різдвяний хіт 1944 року. Радіослухачі сказали: текст суперечить руху #MeeToo

Дата:

Радіостанція Star 102 Cleveland в Клівленді заборонила ставити в ефір популярну різдвяну пісню 1940-х років “Baby Itʼs Cold Outside”, яка описує романтичне побачення, повідомляє CBS News.

Сумніви в тому, що пісня варта ротації, висловили радіослухачі, на думку яких текст пісні є недоречним в епоху руху #MeToo. Слухачі Star 102 Cleveland заявили, що в тексті хіта може йтися про «згвалтування на побаченні».

Радіоведучий Гленн Андерсон написав у блозі про рішення станції припинити грати пісню. «Раніше ми грали пісню “Baby Itʼs Cold Outside”, але виконавчий директор Star 102 і ви сказали нам, що це більше не підходить, — написав Андерсон. — Чесно кажучи, я не розумів, чому вважали, що текст недоречний, поки не послухав сам».

“Baby Itʼs Cold Outside” — популярна пісня Френка Лессера, була написана в 1944 році. Пісня — дует чоловіка та жінки. Чоловік намагається переконати свою гостю, що їй не варто йти додому, а варто залишитися з ним, бо надворі холодно. У тексті не згадується ані про Різдво, ані про новорічні свята, але за традицією її вважають різдвяною через зимову романтичну тематику.

У різні роки виконували хіт Луї Армстронг, Том Джонс, Келлі Кларксон, Леді Гага.