В Україні починають продавати новорічні ялинки

Автор:
Олена Мельник
Дата:
В Україні починають продавати новорічні ялинки

Tim Mossholder / Unsplash

Лісгоспи розпочинають продаж новорічних ялинок в Україні. Дерева вирощують на спеціальних плантаціях або заготовили під час оздоровлення лісів, повідомляє Державне агентство лісових ресурсів.

«Громадяни можуть купувати ялинки просто в державних лісгоспах. Це буде значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. Окрім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торгових точках, майданчиках, ярмарках, ринках обласних і районних центрів та інших населених пунктів», — зазначено в повідомленні.

На плантаціях площею близько 5 тис. га лісівники виростили 15 млн хвойних дерев різних порід та віку. Середня ціна при купівлі ялинок у державних лісгоспах становить 60—70 грн за погонний метр.

Новорічні ялинки матимуть спеціальне маркування — самоклейні етикетки та пластмасові бирки-стяжки. Вони містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. У ній можна знайти дані про постачальника та форму власності підприємства. Перевірити походження ялинки можна на сайті.

Українців закликають купувати лише марковані новорічні ялинки.