Вночі: Грузія вибрала нового президента, у Криму зібрали 140 тисяч грн для полонених моряків, а Twitter заблокував пародійний акаунт Путіна

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: Грузія вибрала нового президента, у Криму зібрали 140 тисяч грн для полонених моряків, а Twitter заблокував пародійний акаунт Путіна

Mikhail Japaridze \ TASS via Getty Images

Грузія востаннє вибрала президента прямим голосуванням

За результатами підрахунку 99,7% бюлетенів, на виборах президента Грузії перемагає Саломе Зурабішвілі, яку підтримує правляча партія «Грузинська мрія». За політика віддали свої голоси 59,56% виборців. Кандидат від опозиції Грігол Вашадзе поступився їй, набравши 40,44% голосів. За Зурабішвілі проголосували понад 1,14 млн виборців, Вашадзе підтримали 778 тисяч осіб. У виборах взяли участь понад 56% громадян, без урахування тих, хто проголосував за кордоном.

У Криму зібрали 140 тисяч грн для полонених українських моряків

У Криму зібрали приблизно 140 тисяч рублів (59 тисяч гривень) для допомоги захопленим ФСБ Росії в Керченській протоці українським військовим морякам, розповів активіст кримськотатарського національного руху Наріман Джелял. Після затримання морякам «не дали забрати з кораблів особисті речі», і багато людей почали говорити про необхідність допомогти. Гроші перераховували на карту і передавали в руки, багато хто приносив продукти харчування, предмети особистої гігієни, речі.

Twitter заблокував пародійний акаунт Путіна з 1 млн підписників

Twitter заблокувала акаунт @putinRF_eng, що пародіює російського президента Володимира Путіна. Прес-секретар Twitter Ян Планкетт підтвердив Reuters, що обліковий запис не повʼязаний з очільником РФ. Акаунт створено в листопаді 2012 року, його аудиторія — близько 1 мільйона підписників.

ЗМІ: Пʼять жінок звинуватили режисера Люка Бессона в домаганнях

Французька юстиція отримала нові відомості про сексуальні домагання культового режисера Люка Бессона до його співробітниць та знайомих. До звинувачення з боку бельгійсько-нідерландської манекенниці Сенд Ван Рой, висунутому в травні цього року, тепер додалися свідчення ще п’яти француженок.

Трамп розповів, чим займатиметься після президентства

Дональд Трамп після того, як завершить роботу на посту президента США, хоче повернутися в Нью-Йорк, але продовжувати участь у шоу «Учень знаменитості» не планує. «Я люблю Нью-Йорк, я сумую за Нью-Йорком», — сказав він в інтервʼю The New York Post. Глава держави каже, що зараз практично не приїжджає туди, оскільки під час президентських візитів місто паралізують пробки.