Багато зброї та лист «прихованого переходу». ФСБ розповіла, що знайшла на затриманих українських кораблях

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Затримані в Азовському морі українські кораблі перевозили зброю та мали лист «прихованого переходу» з Одеси в Бердянськ, повідомляє прес-служба Федеральної служби безпеки РФ.

Під час обшуку суден на них нібито виявили гармати 30 мм, автоматичні гранатомети, кулемети, автомати Калашникова, пістолети, осколково-фугасні снаряди, гранати, патрони та магазини до автоматів.

Крім того, російська спецслужба стверджує, що на катері «Нікополь» знайшли документ «Контрольний лист готовності катера «Нікополь» до виходу в море з 09:00 23.11.2018 до 18:00 25.11.2018 року».

У ньому старшому групи кораблів нібито ставиться пряме завдання — здійснити перехід з Одеси в Бердянськ «у прихованому порядку», «зосередивши основну увагу на забезпечення прихованості підходу до Керченсько-Єнікальського каналу і проходження через нього».

Також ФСБ стверджує, що на катері знайшли рукописний конспект встановлених Росією правил плавання каналом. «З чого випливає, що українські моряки були добре обізнані про порядок його проходження», — стверджує ФСБ.