Вночі: NASA успішно приземлило на Марс нового робота, Манафорт збрехав у справі про втручання Росії у вибори в США, Google купила офіси в Каліфорнії за $1 млрд

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: NASA успішно приземлило на Марс нового робота, Манафорт збрехав у справі про втручання Росії у вибори в США, Google купила офіси в Каліфорнії за $1 млрд

InSight сів на Марс та передав на Землю перші зображення

NASA успішно посадило на Марс апарат InSight. Це вже девʼята американська космічна місія на поверхні Червоної планети. Завдяки роботу науковці хочуть поглибити свої уявлення про структуру Марса — від кори до ядра. Науковці також сподіваються зрозуміти, як саме планета утворилася приблизно 4,6 млрд років тому. Зонд сів на пласку рівнину, відому під назвою Elysium Planitia, поруч із екватором Червоної планети. Аби висадитися на Марс, InSight мав пережити «сім хвилин жаху» — за цей час йому необхідно було зменшити швидкість з надзвукової до цілком «прогулянкової».

Спецпрокурор США Мюллер звинуватив Манафорта в брехні слідству

Спецпрокурор у справі про втручання Росії у вибори президента США Роберт Мюллер заявив, що колишній керівник передвиборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт збрехав Федеральному бюро розслідувань та спеціальному прокурору у відповідях на різні питання. Прокурори заявили про скасування угоди про співпрацю з Манафортом. Обвинувачення наполягатиме на тому, щоб суд негайно виніс вирок колишньому раднику Трампа. Манафорт звинувачення у брехні заперечує.

Британський парламент проведе голосування щодо Brexit 11 грудня

Британський парламент 26 листопада назвав дату голосування щодо Brexit — виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу. Палата громад 11 грудня проведе голосування, якому передуватимуть п’ятиденні дебати. Протягом наступних тижнів парламент має «детально вивчити угоду», а також «вислухати виборців та ухвалити рішення в національних інтересах» Британії, заявила прем’єр-міністр країни Тереза Мей.

Google купила офіси в Каліфорнії за $ 1 млрд

Корпорація Google придбала за $ 1 млрд комплекс офісних будівель недалеко від своєї штаб-квартири в місті Маунтін-Вʼю (штат Каліфорнія). Газета San Francisco Chronicle зазначає, що це найбільша в нинішньому році угода в сфері нерухомості в Сан-Франциско і прилеглих містах. Йдеться про 12 офісних будівель, площа приміщень становить майже 74 тис. кв. м. У цих офісах можна розмістити приблизно 5 тис. працівників. Комплекс колись належав соціальній мережі LinkedIn.

Зʼявилася нова гра за мотивами фільму «Трансформери»

Компанія Paramount Pictures представила нову браузерную гру «Пригоди Бамблбі». А новий фільм з франшизи «Трансформери» виходить в український прокат 20 грудня. Дії відбуваються в 1987 році. Трансформер Бамблбі ховається на заводі з переробки сміття в невеликому містечку Каліфорнії. Там наляканого автобота знаходить молода працівниця, яка розуміє, що перед нею не зовсім звичайний Volkswagen Beetle. Бамблбі залишає своє укриття на автомобільному звалищі, щоб зчіпитися з іншими інопланетними трансформерами.