Генштаб ЗСУ оприлюднив радіоперехоплення переговорів російських прикордонників зі своїм командуванням

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив переговори російського командування з екіпажами прикордонних кораблів РФ. Запис розміщений 26 листопада на сторінці Генштабу ЗСУ у Facebook та на YouTube-каналі відомства.

«Радіоперехоплення — як фактологічний доказ цілеспрямованої агресивної ескалації ситуації у Чорному та Азовському морях відповідно до вказівок військового та військово-політичного керівництва Російської Федерації».

У записах йдеться, що команда таранити український буксир «Яни Капу» надійшла від керівництва Прикордонної служби ФСБ Росії. Російський корабель «Дон» вчинив дві атаки — о 07:35 і 07:44.

Згідно з записами, операцію в Азовському морі контролювало вище керівництво Росії.

«Медведєв уже в такий паніці кричить, таке відчуття, що там уже президент контролює всю цю...» — говорить на записі один з російських військових.

Запис містить багато ненормативної лексики.

Уранці 25 листопада російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом зі ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили в них вогонь. Шестеро військових були поранені.

26 листопада Порошенко підписав указ про введення воєнного стану.

Також Комітет з питань безпеки та оборони радить Верховній Раді підтримати введення воєнного стану.

theБабель веде текстовий онлайн подій, що розгорнулися навколо конфлікту в Азовському морі.