Вночі: Збройні сили — у повній бойовій готовності, на кордоні з Україною застрягли три автобуси з дітьми через протест автовласників на «єврономерах», а Маск хоче полетіти на Марс

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: Збройні сили — у повній бойовій готовності, на кордоні з Україною застрягли три автобуси з дітьми через протест автовласників на «єврономерах», а Маск хоче полетіти на Марс

Ministry of Defense of Ukraine / Flickr

Збройні сили та СБУ приведені у повну бойову готовність

Збройні сили приведені у повну бойову готовність через загострення ситуації в Азовському морі. Таке розпорядження віддав головнокомандувач ЗСУ на підставі рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо введення правового режиму воєнного стану. Особовий склад Служби безпеки України також приведений у повну бойову готовність .Посилено контррозвідувальні заходи для недопущення на території України інших провокацій спецслужб РФ та дестабілізації ситуації в середині країни.

Через протести автовласників на «єврономерах» на кордоні застрягли три автобуси з дітьми зі Львова та Одеси

Близько 70 дітей віком від 7 до 15 років поверталися до України з фестивалю бальних танців у Кракові. Вони вихованці львівського клубу «Талісман» та клубу «Лілія» з Одеси. Серед пасажирів автобусів також було кілька вагітних жінок. Два автобуси ще за 10 км від кордону зупинила польська поліція, оскільки перед пунктом пропуску утворилася велика черга з автомобілів. Ще один автобус застряг на території пункту пропуску Краковець — Корчова. Діти на кордоні «застрягли» на близько десяти годин. Один із автобусів із дітьми близько 00:00 вирушив на пункт перетину Грушів — Будомєж. Близько 00:30 блокувальники погодилися пропустити автобуси з дітьми.

Ілон Маск планує вирушити на Марс на ракеті SpaceX

Американський підприємець і винахідник Ілон Маск планує вирушити на Марс на одній із перших ракет SpaceX. За його словами, відбудеться це приблизно через сім років, а квиток на Червону Планету буде коштувати кілька сотень тисяч доларів. При цьому мільярдер зізнався, що на 70% подорож може завершитися для нього смертю. «Шанс померти на Марсі набагато вищий, ніж на Землі», — заявив Маск, зазначивши, що планета не зможе стати притулком для багатих людей.

Сотні мігрантів штурмували кордон Мексики та США

Мінімум 500 осіб з каравану мігрантів, який прибув до мексиканського міста Тіхуана, 25 листопада намагалися штурмувати кордон Мексики та США. Заворушенням передувала мирна демонстрація біженців, пізніше кілька сотень її учасників відокремилися від ходи і прорвалися до огорожі. Серед них були жінки та діти. При цьому мексиканська поліція не змогла стримати тиск натовпу. У працівників Митно-прикордонної служби США полетіли підручні предмети, у відповідь був застосований сльозогінний газ. За даними активістів руху Cosecha, що виступає на підтримку мігрантів, через застосування газу загинула маленька дівчинка. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

У США через снігопади скасували сотні авіарейсів

Сотні авіарейсів скасовані ,низка автомагістралей перекриті внаслідок снігової бурі, яка атакувала центральну частину Середнього Заходу США. За даними сайту відстеження польотів FlightAware, на 18:00 за місцевим часом понад 1 200 рейсів, що прямують до США або вилітають з країни, були скасовані. Шлях більшості зі скасованих польотів пролягав через Чикаго або Канзас-Сіті, міста, які, згідно з прогнозами, найбільш серйозно страждають від погодних умов, що склалися.