Адміністрація Порошенка закликала до нових санкцій проти Росії за напад на українські кораблі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В Адміністрації президента закликали ввести санкції проти Росії за напад на українські кораблі в Азовському морі, повідомляє Укрінформ.

«Агресивні дії РФ потребують рішучого засудження та жорсткої відповіді з боку міжнародного співтовариства, включно з санкціями. З цією метою Президент України знаходиться у безпосередньому контакті з керівництвом ЄС та НАТО», — йдеться у офіційному коментарі адміністрації.

В коментарі йдеться, що президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ поінформувати країни Великої сімки та членів Ради Безпеки ООН про ці інциденти, а також підняти це питання в рамках ООН та ОБСЄ.

Брюссельский корреспондент «Радіо Свобода» Рікард Юзвяк повідомив, що НАТО закликало Росію забезпечити безперешкодний доступ до українських портів у Азовському морі.

«Спікер НАТО: НАТО повністю підтримує суверенітет України та її територіальну цілісність, включаючи її навігаційні права у власних територіальних водах. Ми закликаємо Росію забезпечити безперешкодний доступ до українських портів у Азовському морі, відповідно до міжнародного права», — написав у Twitter журналіст.