Вночі: українські військові в ООС зайняли село Розсадки, Алеппо обстріляли снарядами з хлором, на озері Вікторія затонула яхта з принцом Уганди

Дата:

ВСУ звільнили село Розсадки в Донецькій області

Українські воїни зайняли населений пункт Розсадки на Світлодарській дузі. Як повідомляє Генштаб, операцію готували більше місяця, а проводили під прикриттям піхоти і при взаємодії з саперами. «Зачистка села дозволила українським військовим, не порушуючи Мінських домовленостей, змістити лінію фронту на 1,2—1,5 км. Розсадки можна буде використовувати як плацдарм для відбиття атак бойовиків або для поліпшення тактичного положення Обʼєднаних сил в районі Світлодарської дуги», — йдеться в повідомленні волонтерського фонду «Повернись живим».

Алеппо обстріляли снарядами з хлором, більше 100 людей постраждали

Сирійське місто Алеппо обстріляли снарядами з отруйним газом, ймовірно хлором. Під вогонь потрапили квартали Аль-Хальдія, Джаміят Аз-Захра і вулиця Ан-Ніл адміністративного центру. В результаті постраждали 107 мирних жителів, люди в зоні ураження почали масово задихатися, десятки громадян госпіталізували. Дамаск покладає відповідальність за обстріл на бойовиків угрупування «Хайят Тахрір Аш-Шам», яке намагається повалити режим Башара Асада.

Компʼютерні ігри пропонують визнати окремим видом мистецтва

Відеоігри — ось справжнє мистецтво, вони увійшли у свій «золотий вік». Про це заявив редактор журналу Reason Пітер Судерман у колонці для The New York Times. За його словами, новий реліз гри Red Dead Redemption 2 за три дні зібрав $725 млн і поставив рекорд стартових зборів. Судерман додав, що, на відміну від кіно, ігри міцніше встановлюють звʼязок між глядачем і персонажем, а гравці стають частиною процесу, а не спостерігають за історією збоку.

Жителі США витратили на покупки в «чорну пʼятницю» $6,2 млрд

23 листопада, в «чорну пʼятницю» американці здійснили онлайн-покупок на $6,2 млрд. Це на 23% більше, ніж було витрачено в 2017 році. При цьому третину покупок здійснено за допомогою мобільних. Лідерами онлайн-продажів у США традиційно стали Walmart Amazon. Через інтернет купували більше побутової техніки і меблів. Аналітики заявили, що в торгових центрах було значно менше відвідувачів, порівняно з минулим роком, тому що більшість робила покупки онлайн.

На озері Вікторія затонула яхта з принцом Уганди

На озері Вікторія у Східній Африці затонула прогулянкова яхта, яка прямувала на пляжну вечірку. На борту було 120 чоловік, вдалося врятувати лише 70. Влада офіційно заявила, що 13 людей загинули, 39 вважаються зниклими безвісти. Серед пасажирів був принц Уганди Дауді Васайя — рідний брат правлячого монарха цієї країни, а також зірки місцевого шоу-бізнесу. Він врятувався, операція з пошуку людей триває.