У США випадково застрелили 13-річну школярку. Два роки тому вона написала переможне есе про насильство на вулицях

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В окрузі Мілуокі (США) 13-річну школярку Сандру Паркс вбила випадкова куля, яка залетіла в її будинок під час стрілянини на вулиці, пише ВВС.

Інцидент стався вночі в понеділок, 20 листопада. Дівчинка дивилася в своїй спальні телевізор, коли куля пробила вікно і поранила її. Мати Сандри рано лягла спати. Близько 20:00 вона прокинулася від звуків пострілів і побачила, як її дочка на підлозі стікає кровʼю. Сімʼя школярки викликала службу порятунку, але Сандра померла на місці.

Поліція затримала підозрюваних у вбивстві в сусідньому будинку — це двоє молодих людей на імʼя Ісаак Барнс і Антрелл Оден. Судячи з усього, вони вистрілили в дитину випадково.

«Моя дитина не була жорстокою. Моя дитина не любила насильство. Усіх, кого вона знала, вона робила щасливими», — розповіла мати дівчинки.

У 2016 році 11-річна Сандра Паркс написала есе проти насильства під назвою «Наша правда». Твір посів третє місце на щорічному конкурсі імені Мартіна Лютера Кінга в її шкільному окрузі в Мілуокі.

«Ми перебуваємо в хаосі. У місті, де я живу, я чую і бачу приклади хаосу майже щодня. Маленькі діти стають жертвами безглуздого збройного насильства», — писала вона у своєму есе.

Сандра Паркс стала сьомою дитиною з окружної школи, яку вбили в 2018 році.