Убивство Гандзюк: журналісти підозрюють, що фігурант справи, голова Херсонської області, втік до Парижа

Дата:
Убивство Гандзюк: журналісти підозрюють, що фігурант справи, голова Херсонської області, втік до Парижа

Facebook / Vladislav Manger

Голова Херсонської облради Владислав Мангер, який фігурує у справі про напад на радницю мера Херсона Катерину Гандзюк, виїхав з України 20 листопада. Про це повідомляє Telegram-канал The Newsroom.

«За інформацією наших джерел, глава Херсонської облради та місцевої «Батьківщини» Владислав Мангер 20 листопада вилетів з Києва в Париж. Активісти називають Мангера «людиною, яку в деяких джерелах вказано одним з імовірних замовників убивства», — йдеться у повідомленні каналу.

Офіційно у прес-службі Херсонської облради theБабелю заявили, що не знають про місцезнаходження Мангера. «Він офіційно у відпустці з 19 листопада по 3 грудня. Але Владислав Миколайович повернеться раніше для участі у засіданні ТСК по справі Гандзюк [запланована на 29 листопада в Херсоні]», — заявила по телефону начальник відділу інформації та звʼязків зі ЗМІ Херсонської облради Галина Ляшевська.

Разом з тим дані про втечу за кордон активно обговорюють у Facebook-спільноті «Хто замовив Катю Гандзюк?». «Закликаємо не допустити того, щоб будь-хто з підозрюваних міг безперешкодно покинути Україну до закінчення слідства та покарання винних у смерті Каті. Будь-яку втечу ми вважаємо проявом того, що влада і слідство надають можливість вірогідним фігурантам справи уникнути відповідальності», — пишуть модератори сторінки.