Напад на активіста Михайлика: одного підозрюваного випустили із СІЗО

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Напад на активіста Михайлика: одного підозрюваного випустили із СІЗО

Facebook / Олег Михайлик

Одного з підозрюваних у замаху на одеського активіста, представника партії «Сила людей» Олега Михайлика відпустили зі слідчого ізолятора під цілодобовий домашній арешт. Інвалід 1-ї групи Торніке Герасін (Нагладзе) відсидів у СІЗО два місяці, передає «Радіо Свобода».

Рішення ухвалила суддя Київського районного суду Юлія Федулеєва. Двох інших підозрюваних, Лашу Герасіна і Манучара Варшанідзе, днем раніше вирішили залишили під вартою .

Під час засідання стало відомо, що кримінальне провадження про замах на Олега Михайлика об’єднали з іншим провадженням — про хуліганство із застосуванням зброї влітку 2018 року. Скоріше за все йдеться про конфлікт із громадською організацією «Лівий берег» — про причетність затриманих грузинів до цього конфлікту заявляли ще у вересні, одразу після їхнього затримання.

За даними правоохоронців, пістолет, який знайшли на квартирі одного з них під час обшуку, використовувався саме в червні 2018 року. Також Торніке Герасіна обвинувачують у виготовлені і використанні фальшивих документів.

І сам Герасін, і його родичі, і його захисник впродовж двох місяців постійно наполягали на неможливості утримання людини з інвалідністю в умовах одеського слідчого ізолятора. Про це 22 листопада заявив консул Грузії в Одесі Торніке Берекашвілі. Його викликали в суд як свідка.

  • На Михайлика напали ввечері 22 вересня. Злочинці вистрілили в потерпілого з вогнепальної зброї та втекли. Внаслідок цього активіст отримав тяжке поранення.
  • 27 вересня Київський районний суд Одеси відправив до слідчого ізолятора усіх трьох підозрюваних у нападі на одеського активіста Олега Михайлика — Торніке Герасіна (Нагладзе), Лашу Герасіна і Манучара Варшанідзе.
  • 20 листопада суд продовжив на 4 місяці строк розслідування замаху на Михайлика. Слідство може тривати до 24 січня 2019 року.