Вночі: Іран пригрозив США ракетним ударом, у Норвегії чоловіка судять за домагання до 300 дітей, а у Венеції оштрафували 5-річного хлопчика на самокаті

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: Іран пригрозив США ракетним ударом, у Норвегії чоловіка судять за домагання до 300 дітей, а у Венеції оштрафували 5-річного хлопчика на самокаті

Wikimedia Commons

Іран пригрозив США ракетним ударом

Командувач військово-космічними силами Корпусу вартових ісламської революції Амір Алі Хаджизаде заявив, що американські бази, розташовані на території Афганістану, ОАЕ і Катару, а також авіаносці США в Перській затоці знаходяться в межах зони досяжності іранських ракет, «оскільки між Тегераном і Вашингтоном зростає напруга». Іранські гвардійці покращили точність своїх ракет і, зокрема, вони можуть вдарити по авіабазі Аль-Удейд в Катарі, базі Аль-Дафра в Обʼєднаних Арабських Еміратах і базі Кандагар в Афганістані, де перебувають війська США.

У Венеції оштрафували пʼятирічну дитину за швидку їзду на самокаті

У Венеції пʼятирічного хлопчика оштрафували за те, що він занадто швидко їздив на самокаті на площі Святого Марка після того, як цей засіб пересування визнали незаконним «прискорювачем швидкості». Поліція змусила батька дитини заплатити €66,88. Чоловік сказав, що оскаржуватиме штраф. Подія викликала обурення у користувачів соцмереж.

У Норвегії судять чоловіка за домагання до понад 300 хлопчиків

У Норвегії проходить суд над 26-річним чоловіком, якого обвинувачують у сексуальних домаганнях до більш ніж 300 хлопчиків і юнаків віком від 9 до 16 років. За даними слідства, всі ці випадки сталися у період з 2011 до 2016 року. Саме у 2016 році порушника заарештували. Поліція Осло впродовж двох років проводила розслідування. На комп’ютері зловмисника знайшли майже 16,5 тис. еротичних відеороликів за участю хлопчиків із Норвегії, Данії та Швеції. Норвезький прокурор назвав дії підсудного «найбільшим сексуальним злочином в історії країни».

Військові США отримали більше повноважень на кордоні з Мексикою

Військовослужбовці зможуть допомагати прикордонникам «у придушенні насильства» з боку мігрантів. Про це заявив глава Пентагону Джеймс Меттіс. За словами міністра, у розпорядженні солдатів є лише кийки і щити. Він додав, що ще не прийняв рішення про тривалість місії. Раніше передбачалося, що солдати нестимуть службу на кордоні з Мексикою до 15 грудня. Їх розміщення оцінюється в $72 млн, однак вартість операції може зрости.

У Раді Федерації Росії вирішили переглянути умови застосування ядерної зброї

Учасники круглого столу в комітеті з оборони і безпеки Ради Федерації Росії, присвяченого розвитку збройних сил країни, запропонували Раді безпеки РФ оновити умови застосування ядерної зброї, а також прийняття рішень про дії при застосуванні проти країни гіперзвукової зброї.