Гройсман запропонував призначити міністром фінансів Маркарову, а міністром ветеранів — нардепа Ірину Фріз

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Премʼєр-міністр Володимир Гройсман запропонував парламенту затвердити Оксану Маркарову на посаді міністра фінансів, а депутата від фракції «Блок Петра Порошенко» Ірину Фріз — міністром у справах ветеранів, йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

Зараз Маркарова виконує функції тимчасового голови Міністерства фінансів. Премʼєр також запропонував нардепам розглянути заяву Тараса Кутового про відставку з посади міністра аграрної політики і продовольства.

Маркарова з березня 2015 року займала крісло заступника міністра фінансів — керівника апарату міністерства фінансів. У квітні 2016 року вона стала першим заступником міністра фінансів. З 8 червня 2018 року, після відставки Олександра Данилюка, Маркарову призначили в. о. міністра.

  • 14 листопада Кабмін створив Державну службу у справах ветеранів. Крім того, уряд ліквідував Державну службу у справах ветеранів війни та учасників АТО.
  • У лютому 2018 року Верховна Рада рекомендувала уряду створити Міністерство у справах ветеранів. У кінці березня уряд почав цей процес, а фракція БПП навіть заявила, що підтримає кандидатуру нардепа Ірини Фріз на посаду глави міністерства.
  • Пізніше в уряді дійшли висновку, що одночасно створити міністерство та реорганізувати Держслужбу неможливо. Тому Гройсман запропонував реорганізувати Державну службу з питань ветеранів.