Журналісти знайшли у нардепа Поплавського маєток на 1000 кв. м та дві іномарки, які він не декларував

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Журналісти знайшли у нардепа Поплавського маєток на 1000 кв. м та дві іномарки, які він не декларував

Instagram / poplavskiy_michail

Депутат Верховної Ради і колишній ректор Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський користується представницькими автівками марки Mercedes-Benz і будинком площею понад 1000 кв. м, які не відображені у його деклараціях. Про це йдеться в журналістському розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» .

Згідно з деклараціями депутата, він мешкає у квартирі площею майже 76 кв. м на Позняках у Києві. Проте на офіційній Instagram-сторінці Поплавського опубліковано безліч фото із розкішного заміського будинку.

Автор розслідування стверджує, що Поплавський мешкає у селищі Бортничі (є частиною Дарницького району Києва) у двоповерховому будинку площею 1067,6 кв. м із власними сауною та озером. Площа землі під ним – близько півгектара.

Фото з сайту Bihus.info

«Одна із цих земельних ділянок перебуває в оренді у проректора Київського національного університету культури і мистецтв Наталії Гайсинюк. Решта ділянок і сам будинок записані на її 71-річного батька Анатолія Капелюшного. Проте місцеві мешканці підтверджують, що фактичним власником цього майна є саме Михайло Поплавський», — йдеться у розслідуванні.

Скрін декларації

Скрін декларації

Скрін декларації

Журналісти зафіксували, як вранці з території виїжджає представницький Mercedes-Benz S500 Long 4Matic вартістю близько $100 тисяч. Його супроводжує ще один Mercedes-Benz GLS 350.

Обидві автівки записані на приватний вищий навчальний заклад «Київський університет культури». Раніше його бенефіціарами через ТОВ «Укрконцерт» були сам Михайло Поплавський та його син Олександр, але нардеп переписав свою частку на Лілію Єременко — заступницю декана Факультету кіно і телебачення державного Київського національного університету культури і мистецтв.

На Instagram-сторінці депутата теж можна побачити Mercedes-Benz S500 Long 4Matic, але у його деклараціях інформації про авто немає.

Редакція Bihus.info стверджує, що усі спроби журналістів отримати коментар Михайло Поплавський проігнорував.

theБабелю теж поки не вдалося зв’язатися з нардепом.