Протести водіїв авто з єврономерами: в Рівненській області побили та травмували поліцейських, затримали трьох людей

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Поліція затримала трьох чоловіків і відкрила три кримінальних провадження через правопорушення на акції власників автомобілів з європейською реєстрацією, повідомляє Головне управління Нацполіції в Рівненській області.

Першу справу відкрили через блокування автодороги «Київ — Чоп» неподалік села Біла Криниця: протестуючі заважали проїжджати машинам майже весь день і лише ближче до вечора розблокували трасу. Провадження розпочато за фактом блокування транспортних комунікації (ч. 1 ст. 279 Кримінального кодексу).

Коли близько 9:00 поліцейські намагалися розблокувати дорогу, учасник акції, 29-річний водій автомобіля Renault Laguna, наїхав на ногу начальника патрульної поліції Рівненської області. Поліція відкрила провадження за фактом насильства щодо працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу).

А близько 19:00 один з протестувальників після вимоги покинути проїжджу частину вдарив поліцейського в обличчя і зірвав радіостанцію. До сутички долучилися інші поліцейські та учасники протесту. Двоє патрульних — командир та заступник командира батальйону — отримали забої, трьох учасників акції затримали. Після надання пояснень у райвідділку їх відпустили, але відкрили кримінальне провадження також за ст. 345 КК. Перевіряють і правомірність дій поліцейських проти мітингувальників.