У США припиняє виходити друкована версія журналу Glamour. Він видавався 80 років

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
У США припиняє виходити друкована версія журналу Glamour. Він видавався 80 років

Alexa LaSpisa / Flickr

Американський щомісячний жіночий журнал Glamour у листопаді в останній раз випустить друковану версію, пише The New York Times.

Видавництво Condé Nast вирішило повністю перевести роботу журналу в цифровий формат. У січні головним редактором Glamour призначили Саманту Беррі, яка раніше була виконавчим продюсером соціальних і нових ЗМІ в CNN, і вона говорила, що хоче посилити онлайн-напрямок роботи. «Саме там знаходиться аудиторія, і саме там наше зростання. Цей щомісячний графік для аудиторії Glamour більше не має сенсу», — зазначала Беррі.

Після її приходу аудиторія онлайн-версії журналу зросла: щомісячно його читають 6,3 млн унікальних користувачів, а кількість передплатників каналу Glamour на YouTube зросла на 110% — до 1,6 млн.

За словами Беррі, періодично журнал може випускати друковані матеріали, повʼязані з премією «Жінка року», яку він проводить, а також із владою і грошима.

Перший номер Glamour вийшов в США у квітні 1939 року, спочатку він називався Glamour of Hollywood. У США друковану версію читали понад 2 млн осіб. Журнал видавався в 14 країнах, його світова аудиторія досягала 12 млн осіб.