Сервіс оренди Airbnb видалив пропозиції щодо будинків на західному березі річки Йордан. Ізраїль назвав це «ганебним рішенням»

Дата:
Сервіс оренди Airbnb видалив пропозиції щодо будинків на західному березі річки Йордан. Ізраїль назвав це «ганебним рішенням»

Dan / Flickr

Сервіс Airbnb прибере зі свого сайту пропозиції про оренду житла в ізраїльських поселеннях у Палестині, на західному березі Йордану. Мова йде про 200 житлових обʼєктів, які перебувають у центрі конфлікту між ізраїльтянами і палестинцями. Про це повідомили на сайті компанії.

У компанії вирішили, що необхідно виробляти особливі критерії для роботи сервісу на різних «окупованих територіях». У Airbnb зазначили, що довго думали, як можна вирішити цю проблему, проте вони «не експерти у вирішенні геополітичних та історичних конфліктів».

У Airbnb також зазначили, що за законами США дозволяється вести бізнес на цих територіях і підкреслили, що це добровільний крок.

Таке рішення викликало бурхливе обурення в Ізраїлі. Міністр туризму Яарив Левін доручив підготувати «негайні заходи для обмеження роботи сервісу Airbnb». Він також назвав такий крок компанії «ганебною капітуляцією». Левін пообіцяв підтримку господарям квартир, які вирішать судитися з Airbnb.

Раніше спостерігачі й правозахисники неодноразово критикували сервіс за публікацію пропозицій про оренду житла на окупованих територіях.

  • З 12 листопада з сектора Гази в напрямку Ізраїлю запустили близько 500 ракет. Ізраїльські військові завдали 160 ударів по позиціях бойовиків ХАМАС. Це стало найсильнішою ескалацією конфлікту між Ізраїлем і сектором Гази за останні 5 років.
  • 13 листопада кабінет міністрів Ізраїлю погодився на перемирʼя з ХАМАС у секторі Гази.
  • 14 листопада міністри оборони та абсорбції Ізраїлю подали у відставку через перемирʼя з бойовиками ХАМАС .