«Вдамося до цільових заходів». ЄС вирішив перейти до конкретних дій через поведінку Росії в Азовському морі

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Вдамося до цільових заходів». ЄС вирішив перейти до конкретних дій через поведінку Росії в Азовському морі

Uberega / Wikipedia

Європейський союз обіцяє «в найближчі тижні або навіть дні» зробити конкретні кроки у звʼязку із загостренням ситуації в Азовському морі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Це питання, щодо яких ми продовжимо працювати з повною рішучістю. Як країни-члени ЄС, так і наші міжнародні інститути готові запровадити цільові заходи в найближчі тижні або дні», — сказала Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні.

За її словами, «ситуація в Азовському морі завдає шкоди не лише економіці України, але і судам, які ходять під прапорами європейських країн». ЄС закликав Росію припинити «надмірні інспекції» суден в Азовському морі.

Вона додала, що ЄС і Єврокомісія вивчають заходи підтримки тих районів України, які постраждали від дій Росії, це питання обговорювалося на засіданні Ради ЄС з закордонних справ у понеділок, 19 листопада.

Зі свого боку президент Петро Порошенко у Twitter подякував ЄС «за схвалення ініціативи щодо посилення допомоги з боку ЄС на соціально-економічний розвиток українського Приазовʼя».

ЄС знову підтвердив, що не визнає вибори, які пройшли у «ЛНР» і «ДНР» 11 листопада.