«Купив нерухомість у Туреччині за 2,5 млн євро». ГПУ збирається предʼявити нову підозру екс-главі Фіскальної служби

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Купив нерухомість у Туреччині за 2,5 млн євро». ГПУ збирається предʼявити нову підозру екс-главі Фіскальної служби

Соколовська Інна / УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко допускає, що колишньому в. о. голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирославу Продану можуть предʼявити нову підозру, пише Інтерфакс-Україна.

«Я як генпрокурор, який точно знайомий з цією справою, можу точно сказати, що у ГПУ, а тепер і у САП є всі підстави для оголошення підозри панові Продану», — зазначив Луценко.

Він підкреслив, що у Генпрокуратури залишилася «ще половина цієї справи». «Упевнений, що це ще не кінець підозри — цьому та іншим високопоставленим чиновникам», — сказав генпрокурор.

Генпрокурор додав, що Продан разом «з дуже близькою людиною» купив нерухомість на узбережжі Туреччини за 2,5 млн євро. «Фактаж у слідства я би назвав перфектним. Слідство володіє повністю багатомісячним листуванням усіх дійових осіб: хто, звідки, куди і скільки коштів, навіть в якому вигляді, повинен [був] перераховувати», — сказав він.

Луценко додав, що справа щодо Продана була непростою, оскільки саме під його керівництвом у ДФС «багато чого досягли», зокрема автоматизованого повернення ПДВ. У той самий час він висловив здивування тим, що премʼєр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв захищати керівництво ДФС. Генпрокурор підкреслив, що закон один для всіх і не залежить «від ступеня дружби, або земляцтва, або яких-небудь інших ознак». «Я не розумію заяви премʼєра, якщо вона стосується цієї справи», — зазначив Луценко.

  • 15 листопада Продану заочно повідомили про підозру у незаконному збагаченні. Його підозрюють у привласненні 89 млн грн, за які була куплена нерухомість і автомобілі.
  • 5 листопада Продан виїхав з України в Молдову, а потім попрямував до Німеччини, як він сам стверджує, на лікування. Через це на допити в прокуратуру він двічі не зʼявлявся. Продан обіцяє прийти до САП після того, як закінчить лікування. Його захисниця Лариса Криворучко каже, що екс-глава ДФС буде поправляти здоровʼя орієнтовно до 27 листопада.