Суд відклав останнє слово Януковича. Президенту-втікачеві дозволили виступати з лікарняного ліжка

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Суд відклав останнє слово Януковича. Президенту-втікачеві дозволили виступати з лікарняного ліжка

Мосієнко Андрій / УНІАН

Оболонський районний суд Києва відклав виступ з останнім словом колишнього президента Віктора Януковича у справі про державну зраду. Засідання відбудеться 5 грудня о 9:00.

Суддя Владислав Дев’ятко заявив, що Янукович може виступити з останнім словом з лікарні, що неодноразово практикувалося судом в інших процесах.

Дев’ятко закликав адвоката озвучити лише правдиву інформацію й додав, що жодного слова про травму хребта Януковича в довідці немає.

  • Янукович мав виступити з останнім словом на засіданні суду 19 листопада. Йому дозволили брати участь у суді за допомогою відеоконференцзвʼязку. Проте 18 листопада в російських ЗМІ зʼявилася інформація, що екс-президент України Віктор Янукович був госпіталізований у московську клініку імені Скліфосовського.
  • Адвокат Януковича Олександр Горошинський підтвердив, що його підзахисний доставлений до однієї з лікарень. Він заявив, що Янукович знерухомлений і з лікарняного ліжка участі в суді 19 листопада не братиме. Адвокат додав, що травма спортивна, і на відновлення після подібних ушкоджень необхідно не менше 21 дня.
  • Віктора Януковича звинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу: державна зрада, пособництво у веденні агресивної війни та пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки.
  • Суд розглядає цю справу з кінця червня 2017 року. Прокуратура просить засудити Януковича до 15 років в’язниці та стягнути з нього 98 561 гривень процесуальних витрат за судові експертизи.