Білий дім тимчасово відновить акредитацію журналіста, який сперечався з Трампом

Автори:
Степан Смишляєв, Олег Панфілович
Дата:
Білий дім тимчасово відновить акредитацію журналіста, який сперечався з Трампом

Gage Skidmore / Flickr

Окружний суд у Вашингтоні зобовʼязав адміністрацію президента США негайно повернути перепустку у Білий дім журналісту телеканалу CNN Джиму Акості, повідомляє Associated Press.

Суд поки не ухвалював остаточного рішення за позовом CNN до Білого дому, але тим не менше визнав, що до закінчення розгляду журналіст повинен мати можливість відвідувати адміністрацію.

Як пише CNN, Білий дім тимчасово відновить акредитацію Акости після рішення суду. Прес-секретар президента США Сара Сандерс пообіцяла працювати над правилами допуску, щоб забезпечити порядок на прес-конференціях.

  • 8 листопада Джиму Акості обмежили доступ у Білий дім після прес-конференції президента США Дональда Трампа за підсумками проміжних виборів у Конгрес. Журналіст вступив у перепалку з Трампом, а той назвав Акосту «грубою, жахливою особистістю». Через кілька годин журналіста позбавили акредитації в Білому домі.
  • 13 листопада CNN подав позов проти президента США Дональда Трампа і пʼяти його помічників. Канал зажадав негайно відновити акредитацію Акости.