Загублений мультфільм Діснея про прототип Міккі Мауса знайшли в Японії. Плівку купили 70 років тому за $5

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Загублений мультфільм Діснея про прототип Міккі Мауса знайшли в Японії. Плівку купили 70 років тому за $5

Wikimedia Commons

У Японії знайшли двохвилинний мультфільм Волта Діснея про кролика Освальда, який багато років вважався втраченим. Ролик NeckʼnʼNeck про прототип Міккі Мауса 70 років лежав у колекції фахівця з історії мультфільмів, пише Інтерфакс .

Щасливий кролик Освальд (англ. Oswald the Lucky Rabbit) — мультиплікаційний персонаж, створений Абом Айверксом і Волтом Діснеєм у 1927 році. Це перший персонаж студії Disney, який отримав власний серіал

84-річний Ясуші Ватанабе купив плівку на розпродажі в Осаці, коли був підлітком. Мультфільм обійшовся йому в 500 йен (за нинішнім курсом — менше $5).

Чоловік зрозумів справжню цінність плівки, лише коли прочитав книгу «Щасливий кролик Освальд: пошук загублених мультфільмів Діснея», що вийшла минулого року.

Усього було створено 27 мультфільмів про його пригоди, але в 1928 році персонаж опинився в центрі скандалу через авторські права. На Освальда претендувала студія Universal, і у відповідь Дісней вирішив створити нового героя — Міккі Мауса.

Про кролика Освальда забули на довгі роки. І лише в 2006 році CEO компанії The Walt Disney Боб Айгер викупив на нього права.