На аукціоні в Москві продали номери автомобіля, на якому розбився Віктор Цой

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

На аукціоні в Москві продали номерний знак та довіреність на автомобіль «Москвич» музиканта і лідера групи «Кіно» Віктора Цоя, пише «Медуза».

Під час аукціону в «Літфонді» номерний знак «Москвича», на якому в 1990 році розбився співак, продали за 2 млн рублів (850 тис. грн). Виставлена разом з ним довіреність на керування автомобілем на імʼя Цоя пішла за 2,6 млн рублів (1,1 млн грн).

За словами директора аукціонного дому «Літфонд» Сергія Бурмістрова, у цих речей різні продавці. Номери «Москвича» знайшли в гаражі в Латвії. Власник вирішив виставити їх на аукціон, дізнавшись про нещодавній продаж інших речей, повʼязаних із Цоєм.

Перед цим на аукціоні продали рукописи кількох пісень музиканта, записну книжку і паспорт. Їхній власник стверджував, що ці речі Цой колись залишив у нього в гостях. Звідки в нього паспорт музиканта, продавець не уточнив. Як пише «Медуза», Роберт Цой, батько Віктора Цоя, назвав історію з продажем паспорта «чистим блефом», маючи на увазі, що цей документ фальшивий.

  • Віктор Цой загинув 15 серпня 1990 року поруч з Тукумсом у Латвії. За версією слідства, музикант розігнав автомобіль до швидкості не менш ніж 100 км/год, вилетів на зустрічну смугу і зіткнувся з автобусом «Ікарус-250».