Охоронця і водія Холодницького викликали на допит у Генпрокуратуру через бійку зі спецназом НАБУ

Дата:
Охоронця і водія Холодницького викликали на допит у Генпрокуратуру через бійку зі спецназом НАБУ

Соколовська Інна / УНІАН

Охорону голови спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького та його водія викликали на допит у Генеральну прокуратуру. Про це theБабелю повідомили джерела в правоохоронних органах.

«Це стандартна процедура, усіх причетних до конфлікту допитають як свідків. Холодницького у цій справі вже допитали», — уточнив співрозмовник theБабеля.

Що сталося?

Мова йде про бійку зі спецназом НАБУ під будівлею САП у Києві на вулиці Шолуденка, 1-Б. Інцидент стався 19 вересня. Назар Холодницький заявив, що четверо детективів НАБУ в цивільному намагалися провести кабель з лікарні «Охматдит» до будівлі САП для встановлення прослуховування. Представники Антикорупційної прокуратури помітили це і викликали поліцію.

За словами Холодницького, після приїзду поліції працівники НАБУ заблокувалися всередині мікроавтобуса і на прохання показати посвідчення не реагували. Незабаром на місце приїхав ще один автобус зі спецназом НАБУ. Вони звільнили людей з автобуса і почали бійку з водієм Холодницького, який намагався перешкодити. Згодом зʼясується, що чоловікові зламали руку.

Що кажуть у НАБУ?

На офіційній сторінці в Facebook НАБУ в той же день (19 вересня) зʼявилося пояснення. Йшлося про те, що працівники Управління спецоперацій НАБУ проводили планові заняття з тактико-спеціальної підготовки. «У певний момент з незрозумілих причин мікроавтобус, у якому перебували спецназівці НАБУ, заблокували кілька автомобілів і близько десятка невідомих осіб. У подальшому зʼясувалося, що це співробітники САП та Управління державної охорони», — пояснили в бюро.

Після інциденту прокуратура Києва порушила справу за ч. 2 ст. 365 КК (перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї). Потім прокуратура Києва передала матеріали в СБУ.