«Коли твій друг — гномик». Фото потиску рук Трампа і Путіна спровокувало жарти і фотожаби в мережах

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

Агентство Associated Press опублікувало фотографію рукостискання Путіна і Трампа під час церемонії біля Тріумфальної арки в Парижі на честь 100-річчя закінчення Першої світової війни. На ній російський президент виглядає набагато нижчим за главу американської держави через те, що інші політики, які прибули раніше, вже стояли на трибуні. У Росії цей знімок використало агентство ТАСС. Знімок став предметом жартів і фотожаб.

Фото показує справжню політичну вагу президентів США та РФ на світовій арені, вважає користувач Stah Rozsoha. «Відображення реальної розстановки сил», — написав він.

Фото рукостискання американського і російського президентів нагадало деяким користувачам підліткові відносини. «Коли у дворі вирішив понтонутися перед однокласниками і привітатися з старшаками», — пожартував користувач BAS0V.

Декільком користувачам фото Путіна і Трампа навпаки здалося схожим на спілкування молоді з ветеранами. «Зворушливе фото: президент США Дональд Трамп вітає одного з останніх живих ветеранів Першої світової війни», — іронізує Філіп Гройс. А користувач risovach пригадав популярний в Росії девіз: «Спасибо деду за победу».

Twitter / Vasily Oblomov

Також зʼявилася фотожаба на тему фантастичного бойовика «Люди Ікс»: російський президент у ролі професора Ксавʼє.

Twitter / Валькович

Фото привітання Володимира Путіна учасників церемонії зі ще одного ракурсу також викликали іронічні емоції користувачів.