Крисіна повертають з колонії в Лукʼянівське СІЗО для нового судового розгляду

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Крисіна повертають з колонії в Лукʼянівське СІЗО для нового судового розгляду

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Юрія Крисіна, винного у вбивстві журналіста Вʼячеслава Веремія, переводять з Торецької виправної колонії №2 у Лукʼянівське СІЗО Києва. Про це у Facebook повідомила журналіст видання «Гордон» Нато Двалі.

«Тільки що суддя Соломʼянського суду Олена Курова винесла рішення повернути Крисіна з Торецької виправної колонії назад до Лукʼянівського СІЗО. Винесла рішення у себе в кабінеті в закритому режимі, по суті таємно», — написала вона.

За словами журналістки, на суд не прийшли адвокати Крисіна, однак це не завадило провести засідання. «Крисін повертається, зустрічайте. Не просто повертається, а залишається в Лукʼянівському СІЗО на весь час судового слідства в Соломʼянському суді [справа про напад і стрільбу на автозаправці]», — зазначила журналістка.

Наступне засідання у цій справі заплановано на 21 грудня. У 2016 році Крисін брав участь у незаконному захопленні мережі заправок «Народна» в Києві, в одному з епізодів він стріляв у співробітника АЗС і поранив його.

  • У червні 2018 року суд засудив Крисіна до 5 років позбавлення волі за вбивство журналіста газети «Вести» Вʼячеслава Веремія в 2014 році.
  • Його довгий час не відправляли до колонії, що викликало невдоволення громадськості. 8 жовтня його все ж перевезли з Лукʼянівського СІЗО в Торецьку виправну колонію №2 для відбування покарання.