Суд ЄС наприкінці листопада почне слухання щодо Brexit. Судді визначать, чи має право Британія відкликати вихід з Євросоюзу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Європейський суд 27 листопада розпочне розгляд питання, чи може Велика Британія скасувати своє рішення про вихід зі складу Європейського союзу, пише Reuters.

Це питання до суду, розташованого в Люксембурзі, передав шотландський суд. Його ініціював член шотландського парламенту від Партії зелених Енді Вейтмен. Він просив суд визначити, чи може Велика Британія відкликати свій вихід без погодження з іншими членами ЄС.

Справу можуть розглянути за прискореною процедурою, а рішення ухвалити через три-шість місяців після початку слухань. Як пише агентство, у Європейському суді розуміють нагальність цієї справи. Рішення необхідно ухвалити до того, як депутати британського парламенту розглянуть угоду з ЄС про умови Brexit.

На початку жовтня в центрі Лондона пройшов марш собак проти майбутнього Brexit .Учасники акції під назвою Wooferendum March вважають, що вихід країни з Євросоюзу негативно вплине на ветеринарію.

Перед цим премʼєр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей заявила, що отримала дві пропозиції ЄС щодо Brexit, і обидві назвала «знущанням». ЄС пропонує Британії залишитися в економічній зоні чи укласти новий митний союз. Мей проти цього, бо вважає, що в такому разі межа митної зони пройде Ірландським морем, тобто фактично територією Сполученого Королівства.