Російський МіГ-29 розбився в Єгипті. Льотчик встиг катапультуватися

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Російський МіГ-29 розбився в Єгипті. Льотчик встиг катапультуватися

Wikimedia Commons

Російський винищувач МіГ-29М зазнав аварії під час тренувального польоту в Єгипті. Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на Обʼєднану авіабудівну корпорацію. Єгипетські ВПС отримали літак у 2018 році.

«Маємо оперативну інформацію про аварію МіГ-29М ВПС Єгипту. Найближчим часом наші технічні фахівці вирушать до Єгипту для допомоги в розслідуванні події», — повідомили у корпорації.

Раніше про катастрофу, з посиланням на джерела, повідомляв «Комерсант». Співрозмовник уточнив, що причиною інциденту могла стати технічна несправність (відмова системи управління) або помилка пілота. Сам льотчик встиг катапультуватися перед катастрофою. Розслідуватиме інцидент спеціальна комісія ВПС Єгипту.

Пакет контрактів у військово-технічній сфері на суму приблизно $3,5 млрд Москва і Каїр підписали ще в 2014 році. Контракт передбачає постачання з РФ до Єгипту російських систем протиповітряної оборони, артилерії, стрілецької зброї, а також авіації. Перші винищувачі МіГ-29М надійшли до Єгипту у квітні 2018 року. Заплановано, що Каїр отримає 46 таких машин.