У Києві шукали вибухівку на двох вокзалах. Її не виявилося

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
У Києві шукали вибухівку на двох вокзалах. Її не виявилося

Max Vertsanov / Unsplash

Поліцейські евакуювали людей з Залізничного вокзалу і центрального автовокзалу у столиці через повідомлення про замінування, яке не підтвердилося.

За словами прес-секретаря поліції Києва Оксани Блищик, надійшли повідомлення про мінування автовокзалу та залізничного вокзалу. «Виїхали всі служби. Йде перевірка», — повідомила вона.

Пізніше київська поліція повідомила у Facebook, що вибухівки в цих місцях не було, і тепер шукають пседомінера.

Спікер Національної поліції Ярослав Тракало повідомив РБК Україна, що людина, яка повідомила про замінування, вимагала гроші за те, щоб не приводити у дію нібито встановлені вибухові пристрої. «Зловмисник вимагав 250 тисяч гривень», - сказав він.

28 жовтня у Києві поліція евакуювала 600 осіб з універмагу «Україна» через повідомлення про замінування будівлі, після перевірки вибухівку не знайшли. У кінці вересня з потягу «Київ — Маріуполь» після неправдивого повідомлення про мінування евакуювали 700 пасажирів. Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 259 Кримінального кодексу (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження обʼєктів власності).