У Китаї студентів змушували на фабриці збирати Apple Watch. Американський IT-гігант почав розслідування

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Apple почала розслідування проти тайванського підрядника Quanta Computer. Його підозрюють у незаконному використанні праці студентів при збиранні Apple Watch, пише The Guardian .

Гонконгська правозахисна організація SACOM («Студенти і вчені проти корпоративних порушень») повідомила, що підрядник Apple змушував практикантів працювати на підприємстві компанії в китайському місті Чунцін. Студенти збирали пристрої Apple по 12 годин на день з одним вихідним на тиждень, що заборонено місцевими законами.

Практика ніяк не стосувалася спеціальності студентів, їх просто змушували працювати «як роботів» на збиральному конвеєрі. Студенти розповіли виданню, що декому з них викладачі погрожували проблемами з отриманням диплома у разі відмови працювати на заводі «Quanta Computer».

Представник Apple заявив виданню, що компанія проводить термінове розслідування та у разі підтвердження порушень застосує «рішучі заходи впливу на порушників законів».

30 жовтня Apple представила нові MacBook Air, iPad Pro та Mac Mini. Компʼютер оснащений дисплеєм Retina з діагоналлю 13,3 дюйма та інтегрованою в тачпад технологією Touch ID. Також компанія презентувала нові iPad Pro. Він виходить у трьох версіях, без кнопки «додому» і з 1 Тб памʼяті. Крім цього, Apple показала нову версію компактного компʼютера Mac mini.