Daily Mail: Королева Великої Британії Єлизавета готується відійти від справ. Вона планує зробити регентом принца Чарльза

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Daily Mail: Королева Великої Британії Єлизавета готується відійти від справ. Вона планує зробити регентом принца Чарльза

Facebook / The Royal Family

Королева Великої Британії Єлизавета II може зробити свого сина принца Чарльза регентом і відійти від влади, пише Daily Mail з посиланням на джерела, близькі до Букінгемського палацу.

92-річна Єлизавета не збирається відмовлятися від престолу — вона має намір виконати дану при коронації обіцянку служити народу до кінця життя. Проте, за словами джерел, принципове рішення про регентство королева може прийняти, коли їй виповниться 95 років.

Daily Mail відзначає, що Єлизавета вже почала поступово передавати частину своїх функцій Чарльзу — кілька років вона не здійснює зарубіжних поїздок, за кордоном її представляє 69-річний принц. Вона також все частіше сам на сам спілкується зі старшим сином, обговорюючи державні питання. У Чарльза зросло робоче навантаження — він регулярно працює по 14 годин на добу, і здійснює на рік понад 600 зустрічей в країні та за її межами. Останнім часом королева багато часу проводить зі своїм онуком принцом Вільямом, чиї функції також розширилися.

15 жовтня Кенсінгтонський палац повідомив про вагітність Меган Маркл, дружини іншого онука Єлизавети — принца Гаррі. Народження немовляти очікують навесні 2019 року.