У листах головного редактора Vogue-Україна Ольги Сушко знайшли плагіат текстів ще двох російських журналістів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Скандал із плагіатом в українському Vogue набирає обертів. У вступних листах головного редактора видання Ольги Сушко читачі продовжують знаходити фрагменти з текстів інших авторів.

На сторінках журналу Карина Коломієць виявила шматки текстів, написаних двома російськими журналістами. Зокрема, Геннадієм Йозефавичусом — автором публікацій про стиль життя і подорожі в журналах Vogue-Росія, Harperʼs Bazaar, Forbs, газеті «КоммерсантЪ» тощо. А також редактором відділу моди видання «КоммерсантЪ» Мариною Прохоровою.

«Не Шахрі єдиною... Схоже, листи для українського Vogue кожен місяць збирають геніальні російські журналісти», — йдеться в повідомленні. Карина Коломієць опублікувала у Facebook скріни, що викривають плагіат Ольги Сушко.

У центрі скандалу через плагіат головний редактор видання Vogue-Україна Ольга Сушко опинилася кілька днів тому. У червневому номері журналу її традиційне вступне звернення до читачів виявилося скопійованим з колонки Шахрі Амірханової від 2006 року. Після розголосу Ольга Сушко вибачилася перед читачами і редакцією. За її словами, писати «вступне слово» вона доручала позаштатному автору.

Після скандалу читачі знайшли плагіат і в свіжому, листопадовому, номері Vogue-Україна, який подарували відвідувачам на нещодавній конференції журналу. На цей раз знайшли скопійовану частину тексту з блогу на livejournal, підписаного імʼям колишнього редактора російського Harperʼs Bazaar Шахрі Амірханової. Сама Амірханова заявила, що не має до сторінки в ЖЖ ніякого стосунку. Текст з блогу, у свою чергу, теж виявився копією статті «Пʼять років в Індії» іншого автора.