Російський суд закрив справу проти Вороненкова, якого вбили півтора року тому

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Російський суд закрив справу проти Вороненкова, якого вбили півтора року тому

Facebook / Денис Вороненков

Тушинський суд Москви закрив кримінальну справу стосовно колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, убитого в березні 2017 року в Києві, повідомляє РИА Новости.

Припинити справу суд попросив син убитого Микола Вороненков. При цьому спочатку саме він наполіг на тому, щоб його батька судили і — як він сподівався, виправдали — заочно. Мати, сестра, вдова екс-депутата та держобвинувач підтримали клопотання про припинення справи.

Проти закриття виступив лише потерпілий у справі бізнесмен Отарі Кобахідзе, у якого Вороненков, на думку слідства, відібрав будинок у Москві. «Правильно, що Вороненков поїхав в Україну, він, напевно, живий. Переконливе прохання відмовити в цьому. Лиходій повинен бути покараний», — сказав потерпілий.

Вороненкова звинувачували в тому, що він фінансував і координував рейдерське захоплення будівлі в Москві, внаслідок якого будівлю ринковою вартістю 127 млн рублів продали за 20 млн. У 2016 році екс-депутат разом із дружиною Марією Максаковою переїхав у Київ та отримав громадянство України. 23 березня 2017 року його застрелили на перехресті бульвару Шевченка і вулиці Пушкінської в Києві. Українські правоохоронці вважають, що вбивство політика замовили в Росії.