Зоозахисники хочуть викупити «чорноморських» овець і готують позов до їх власниці

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Зоозахисники хочуть викупити «чорноморських» овець і готують позов до їх власниці

Daniel Sandvik / Unsplash

Захисники тварин хочуть викупити овець, яких два тижні тримали в порту Чорноморська, повідомлено на сторінці UAnimals в Facebook.

Вони вже знайшли потенційного нового господаря для тварин «з умовами утримання і без планів вбити». Овець готові викупити «за невелику суму», однак скільки вона може скласти — невідомо. Крім того, зоозахисники шукають юристів, які могли б оцінити ситуацію та проконсультувати їх про те, чи можна позивати нинішню власницю тварин.

Зоозахисники також збираються відправити кров овець на аналіз в незалежну лабораторію і провести пікет біля Держслужби з безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, «щоб ситуація мала позитивне рішення».

У ніч на 28 жовтня овець доставили в Тульчин Вінницької області в філію держпідприємства «Укрветсанзавод», на якому перевірять тварин. Держоргани бояться, що вони можуть бути хворі. Після того, як їх перерахували, підтвердилося, що в дорозі померли 54 тварини.

До цього 300 овець компанії «УКРАНІКСКАР» близько двох тижнів не випускали з порту Чорноморська, не годували і не поїли, після того як їх відмовилися прийняти в Туреччині.