З України вислали російських чиновників, які прилетіли на переговори про рибальство в Азовському морі. Їм заборонили вʼїзд на три роки

Дата:
З України вислали російських чиновників, які прилетіли на переговори про рибальство в Азовському морі. Їм заборонили вʼїзд на три роки

Гонтар Володимир / УНІАН

Російським членам комісії з питань рибальства в Азовському морі на три роки заборонили вʼїзд в Україну. Про це повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає «Інтерфакс-Україна».

Чиновники Росриболовства прилетіли в Київ 23 жовтня на 30-е засідання українсько-російської комісії, але захід не відбувся.

Як усе починалося?

Засідання українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі було заплановано на 23—25 жовтня. У порядку денному планувалося провести зустрічі робочих груп та підписати протокол про розподіл квот на рибальство в Азовському морі. Сесія повинна була відбутися в чотиризірковому готелі ONOVO Dendra Hotel у Києві, на Бориспільському шосе.

У день відкриття була оприлюднена програма засідання. Пост в Facebook опублікував головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко. «Фуршети, обіди, вечері, навіть святкове «обмивання за російським звичаєм» — все заплановане», — написав Клименко.

Проти заходу висловився голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров (БПП). На засіданні комісії 24 жовтня він заявив про неприпустимість проведення переговорів з російською делегацією на тлі анексії Криму. До того ж частина членів російської делегації, зокрема її голова Ігор Рульов, відвідували анексований півострів. Чубаров закликав СБУ негайно вислати з України главу російської делегації.

Засідання було призупинено, а СБУ почала перевірку порушень.

Що кажуть у Держприкордонслужбі?

За результатами перевірки, Ігорю Рулеву та ще двом чиновникам Росриболовства на 3 роки заборонили вʼїзд в Україну. «25 жовтня під час оформлення вильоту рейсом на Стамбул в аеропорту «Бориспіль» прикордонники заборонили вʼїзд голові цієї комісії Ігорю Рулеву і ще двом її учасникамз РФ строком на три роки», — сказав Олег Слободян.

За його словами, чиновники не заперечували відвідування анексованого Криму.

При цьому заступник голови Державного агентства рибного господарства України Андрій Кравченко заявив, що зрив роботи комісії загрожує «втратою частини промислової акваторії Азовського моря для українських рибалок».