Американські політики отримують посилки з бомбами. Що про це відомо?

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Американські політики отримують посилки з бомбами. Що про це відомо?

George Rose / Getty Images

Ряду американських політиків, включно з колишніми президентом Бараком Обамою і держсекретарем Гілларі Клінтон, відправили підозрілі посилки, в яких можуть бути бомби. theБабель зібрав все, що відомо про посилки на цей час.

Хто отримав посилки?

Починаючи з вівторка, 23 жовтня, відомим американцями почали надходити посилки з бомбами. Першим таку посилку отримав американський мільярдер Джордж Сорос. Але те, що це не поодинокий випадок, стало зрозуміло в середу, 24 жовтня. Схожі посилки відправили Гілларі та Біллу Клінтонам, Бараку Обамі, колишньому директору ЦРУ Джону Бреннану, екс-генпрокурору Еріку Холдеру, губернатору Нью-Йорка Ендрю Куомо. Оскільки офіси деяких політиків розташовані у великих центрах, з них евакуювали людей, зокрема нью-йоркську редакцію CNN.

Також повідомлялося, що таку посилку відправили і в Білий дім, однак Секретна служба спростувала цю інформацію.

Хто відправляє посилки?

Це поки невідомо. Але на посилці, надісланій на імʼя Холдера, була невірно вказана адреса одержувача, тому її повернули відправнику. За вказаною на посилці зворотною адресою — у Флориді — знаходиться офіс конгресмена-демократа Деббі Вассерман Шульц. Коли посилку доставили Шульц, офіс евакуювали. За даними CNN, така ж зворотна адреса була й на відправленнях на імʼя Клінтон і Обами.

Що каже влада?

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс назвала це «мерзенними актами тероризму» і засудила спроби нападів на політиків. В адміністрації Трампа запевнили, що Секретна служба та інші правоохоронні органи проводять розслідування і «впроваджують всі необхідні заходи для захисту всіх, хто постраждав від цих боягузів». Віце-президент США Майк Пенс написав, що «ці боягузливі акції гідні презирства, і їм не місце в цій країні», і запевнив, що винних притягнуть до відповідальності.

Президент США Дональд Трамп ретвітнув пост Пенса і зазначив, що повністю з ним згоден.