В метро Рима сталася аварія на ескалаторі, на якому їхали вболівальники московського ЦСКА. Постраждали більше 20 людей

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

У Римі на станції метро Repubblica сталася аварія на ескалаторі, на якому їхали вболівальники московського футбольного клубу ЦСКА, пише La Repubblica.

У вівторок, 23 жовтня, в Римі проходить матч Ліги чемпіонів між місцевою «Ромою» і ЦСКА, тому в місто приїхали фанати з Москви.

Уболівальники російського клубу, спускаючись у метро, співали пісні і стрибали на ескалаторах, деякі з них були нетверезі. У якийсь момент полотно ескалатора почало дуже швидко спускатися вниз, тягнучи за собою людей, а потім так само раптово зупинилося. У результаті виникла тиснява, конструкції ескалатора поламалися, почали зʼявлятися гострі краї, які травмували людей.

За даними італійської влади, постраждали 20 осіб, одна людина — у важкому стані з «напівампутованою ступнею». Частина постраждалих — фанати, але є і місцеві жителі. Італійські ЗМІ найбільш вірогідною версією аварії називають поведінку вболівальників на ескалаторі.

Twitter / Kolya_ideolog

Twitter / Kolya_ideolog

При цьому «РИА Новости» з посиланням на посольство Росії в Італії пише, що постраждали 30 фанатів. «З них сімох винесли на ношах, вони у важкому стані, пʼятеро знаходяться в стані середньої тяжкості, 18 вийшли зі станції самі, отримавши легкі ушкодження», — стверджують у посольстві.

Станція метро Repubblica закрита після події.