НАБУ: Нардеп Березкін допоміг родичам привласнити $20 млн доларів держбанку. Депутат не знає, про що йдеться

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
НАБУ: Нардеп Березкін допоміг родичам привласнити $20 млн доларів держбанку. Депутат не знає, про що йдеться

Мусієнко Владислав\УНІАН

Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження про заволодіння $20 млн державного банку, організоване депутатом Верховної Ради, йдеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

Схему організував депутат, а виконали його близькі родичі та бізнес-партнери «шляхом зловживання службовим становищем, підроблення документів та їх використання за сприяння високопосадовців банківської установи». Посадовці банку також зловживали службовим становищем.

У причетності до протиправних діянь підозрюють більше десятка осіб.

Два джерела в правоохоронних органах повідомили theБабелю, що підозрюваний нардеп — Станіслав Березкін (депутатська група «Воля народу»).

У коментарі theБабелю Березкін заявив, що для нього самого стала новиною інформація про кримінальне провадження. «Я не в курсі справи, я нічого поки вам підказати не можу. Стосунку до банку ніякого не маю. Бог його знає який там банк», — сказав він.

16 жовтня Рада відмовилася зняти недоторканість з нардепів від фракції «Опозиційний блок» Дмитра Колєснікова та Олександра Вілкула. Першого звинувачують у тому, що він зловживав службовим становищем, коли був головою Агентства державного майна України. Другого — у зловживанні службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.