Вночі: директор ЦРУ буде особисто розслідувати вбивство журналіста Хашоггі, вчені попередили уряд Британії про наслідки Brexit, а Uber хоче доставляти їжу безпілотниками

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Директор ЦРУ візьме участь у розслідуванні вбивства Хашоггі

Andrew Harrer / Bloomberg via Getty Images

Директор Центрального розвідувального управління США Джина Гаспел особисто візьме участь у розслідуванні вбивства журналіста Джамаля Хашоггі в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі. Джерело Reuters зазначає, що для цього глава ЦРУ вирушає до Туреччини. Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що «кращі люди розвідки зараз в Туреччині», але не надав ніяких подробиць.

Нобелівські лауреати попередили Британію про негативні наслідки Brexit для науки

MBGraffiX / Pixabay

Група науковців, до якої входять 29 лауреатів Нобелівської премії і шість математиків, нагороджених медалями Філдса, надіслала відкритого листа премʼєр-міністру Великої Британії Терезі Мей і голові Єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру. У листі Королівство та ЄС попереджають про мождивий негативний вплив Brexit на європейську науку. Науковці вважають, що вихід Великої Британії з Євросоюзу може створити барʼєри для наукової співпраці, яка є потужним стимулом для європейських досліджень.

Uber хоче доставляти їжу за допомогою безпілотників

NurPhoto / GettyImages

Uber Technologies може розпочати доставку їжі клієнтам Über Eats за допомогою безпілотників. На сайті компанії зʼявилася вакансія керівника відповідного підрозділу, яку, проте, пізніше видалили. Представник компанії заявила The Wall Street Journal, що оголошення «не зовсім відповідає програмі компанії, яка все ще перебуває на ранньому етапі розробки». За даними видання, запустити тестову доставку продуктів за допомогою безпілотнииків Über хоче вже в 2019 році, а до 2021 року зробити її одним з повноцінних комерційних сервісів.

Помер один із засновників світового бренду Benetton

Gilles Rolle/REA via Redux

В Італії у місті Тревізо у віці 77 років помер один із засновників італійської групи компаній Benetton Group Джільберто Бенеттон. За даними агентства ANSA, він пішов із життя після тривалої хвороби. Підприємець довго хворів, і за кілька днів до смерті був госпіталізований через пневмонію.

Кабмін Великобританії відмовився від терміна fake news

Mike MacKenzie / Flickr

Уряд Великобританії за рекомендацією парламенту країни відмовилося від використання терміна fake news («фейкові новини») і вирішив замінити його «дезінформацією». Парламентарі рекомендували відмовитися від цього терміну, оскільки його вживають у різних значеннях і він не має точної дефініції. «Ми згодні з тим, що« fake news» — це погано визначений термін, який вводить в оману», — вирішили в уряді Великої Британії.