Росія запровдила економічні санкції проти України. Через недружні дії

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Росія запровдила економічні санкції проти України. Через недружні дії

Пресслужба президента російської федерації

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про спеціальні економічні заходи «у звʼязку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб Російської Федерації». Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Путін доручив уряду скласти перелік фізичних та юридичних осіб, відносно яких будуть застосовуватись санкції, а також визначити, що це за заходи. При цьому в указі наголошується, що санкції вступають у дію з дня його підписання. Скасують цей документ, якщо Україна відмовиться від «обмежувальних заходів» щодо громадян і юридичних осіб РФ.

У кінці вересня Служба безпеки України ініціювала нові санкції проти транспортних компаній РФ, які уклали контракти з «адміністраціями» ОРДЛО. У кінці серпня Кабмін затвердив список з 19 російських компаній, проти яких повинні бути застосовані санкції за незаконне будівництво Керченського мосту. У санкційних списках РНБО, які затверджували через анексію Росією Крима і агресію на Донбасі, — біля 1 800 фізичних осіб і 800 юридичних, більшість з них з Росії.