NYT: Трансгендери під ударом. Адміністрація Трампа хоче запровадити юридичне визначення статі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
NYT: Трансгендери під ударом. Адміністрація Трампа хоче запровадити юридичне визначення статі

Yana Paskova / Getty Images

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість введення юридичного визначення статі. Ця норма передбачає визначення статі людини тільки при народженні, пише The New York Times.

Така інформація випливає зі службової записки Міністерства охорони здоровʼя і соціальних служб США. Відомство виступає за те, щоб закріпити юридичне визначення статі у федеральному законі, що забороняє статеву дискримінацію в освітніх програмах, які отримують фінансову підтримку від держави.

Згідно з нею, стать можна буде визначати тільки на основі біологічних ознак, які були при народженні, тобто лише чоловічих або жіночих. У записці уточнюється, що міністерство доручило урядовим установам прийняти чітке визначення статі, яке має «біологічну наукову основу, є обʼєктивним і керованим».

Також, згідно із запискою, будь-які суперечки про статеву приналежність мають вирішуватися з використанням генетичного тестування. Видання стверджує, що такий крок спрямований на позбавлення офіційного визнання трансгендерів. Крім того, як пише газета, новий документ може ускладнити життя 1,4 млн американців, які планували змінити стать. Очікується, що цей акт можуть затвердити до кінця року.

На початку жовтня в Нью-Йорку батькам дозволили вказувати у свідоцтві про народження третю стать. Медична довідка для цього не потрібна. Якщо дорослі мешканці Нью-Йорка не можуть визначитися, чоловічої чи жіночої вони статі, відтепер їм дозволено просити про зміну запису у відповідній графі свідоцтва про народження на «третю стать».