У Венесуелі затримали судно із 147 кг кокаїну на борту. Серед перевізників був українець

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
У Венесуелі затримали судно із 147 кг кокаїну на борту. Серед перевізників був українець

Abo Shoten

Поліція Венесуели заарештувала судно Jose Progress під іспанським прапором, яке прямувало в Бельгію. Правоохоронці виявили на борту 147 кілограм кокаїну, пише видання El Cooperante.

Корабель затримали в затоці Хосе Антоніо Ансоатегі. Поліція заарештувала екіпаж з 20 осіб. Серед персоналу судна були 13 філіппінців, три венесуельці, троє росіян та один українець. Видання опублікувало імена затриманих громадян Росії — Олександр Кравцов, Олег Варкамов, Михайло Марасигян та громадянина України — Юрій Трибусян.

Перевозили кокаїн у 124 брикетах, загальна вага яких склала 147 кілограм. Усіх затриманих звинувачують у «незаконному обороті наркотичних і психотропних засобів, а також їх транспортуванні». Судно Jose Progress залишається під вартою.

На початку жовтня французькі митники повідомляли, що під Тулузою затримали вантажівку з українською реєстрацією, яка перевозила 650 кг кокаїну. Враховуючи, що грам цього наркотика французькі дилери продають за €50—60, на чорному ринку вартість знахідки складає близько €40 млн. У підсумку виявилося, що вантажівка зареєстрована в Голландії, а кокаїн перевозили Європою фіни.