Розстріл студентів у Керчі: поранені виходять з коми, стан сімох постраждалих — украй тяжкий

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Розстріл студентів у Керчі: поранені виходять з коми, стан сімох постраждалих — украй тяжкий

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

Поранені внаслідок нападу на керченський коледж у анексованому Криму виходять з коми. Про це повідомила міністр охорони здоров’я Росії Вероніка Скворцова, передає «Радіо Свобода» .

«Ті, хто були в коматозному стані о 12:00, о першій годині ночі, приходять до тями. Багато вже дихають самостійно. Зараз таке вікно, яке дозволяє їх евакуювати, забезпечивши стабільність по дорозі, при транспортуванні», — сказала Скворцова.

До цього вона говорила, що в коматозному стані перебувають п’ятеро людей. За словами Скворцової, встановлені особи всіх постраждалих унаслідок стрілянини.

«На сьогодні у стаціонарах залишаються 44 людини. [У стані] середньої тяжкості — 34, сім — украй тяжких, три — тяжких», — сказала міністр.

17 жовтня в Політехнічному коледжі Керчі в анексованому Криму вибухнула бомба, а після цього студент закладу розпочав стрілянину. Загинуло вже 20 осіб. Понад 60 потерпілих госпіталізовано, 10 з них перебувають у тяжкому стані в реанімації. Спочатку Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом теракту, потім подію перекваліфікували на «вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом».

Підозрюваний у нападі був студентом коледжу. Він наклав на себе руки, застрелившись у бібліотеці. За даними російських слідчих, підозрюваний — це 18-річний Владислав Росляков, який навчався на четвертому курсі.

Самопроголошена влада Криму опублікувала імена 19 жертв нападу.