NYT: «Жирне, потворне обличчя», «негарна всередині та зовні». Як Трамп найчастіше ображає жінок

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
NYT: «Жирне, потворне обличчя», «негарна всередині та зовні». Як Трамп найчастіше ображає жінок

Spencer Platt / Getty Images

Журналісти видання The New York Times проаналізували всі випадки, коли президент США Дональд Трамп ображав жінок, і зʼясували, на чому саме він фокусується.

Обличчя

В одному з останніх постів в Twitter Трамп назвав порноактрису Стормі Деніелс, з якою судиться, жінкою «з обличчям коня». УВ 2016 році він висміяв екс-главу Hewlett-Packard Карлі Фіоріну. «Чи можете ви уявити що це — обличчя нашого наступного президента?» — сказав Трамп в телеінтервʼю.

Під час своєї тривалої ворожнечі з телезіркою Розі Оʼдоннелл Трамп описав її обличчя як «жирне і потворне». У 2016 році він перепостив у Twitter фотографії Хайді Круз, дружини сенатора Теда Круза, який був одним з його головних конкурентів у виборчій кампанії. Він підписав картинку: «Зображення варті тисячі слів».

У 1992 році в одному з інтервʼю Трамп, говорячи про олімпійську чемпіонку Катаріну Вітт, сказав, що така дівчина може сподобатися, якщо когось приваблюють «дівчата з поганим обличчям».

Функції жіночого тіла

У серпні 2015 року Трамп заявив, що Меган Келлі, журналістка Fox News, яка модерувала республіканські дебати, вела себе жорстко по відношенню до нього, тому що у неї менструація. У ніч після дебатів Трамп сказав: «Ви могли бачити, що з її очей тече кров, і кров тече з неї звідусіль».

Після того, як він став президентом, Трамп познущався з Мікі Бжезиньскі у 2017 році в ефірі MSNBC, заявивши, що у неї «низький IQ» і «проблеми з менструацією через підтяжку обличчя».

15 жовтня стався новий випадок. Трамп сказав журналістам, що пожертвує один мільйон доларів на благодійність, тільки якщо зможе «особисто» перевірити ДНК сенатора Елізабет Уоррен. «Це не те, що мені подобається робити», — додав він.

Зовнішність

Можливо, найбільш поширеною є фіксація Трампа на загальному зовнішньому вигляді жінок.

Після того, як Джессіка Лідс розповіла в 2016 році, що Трамп домагався її в літаку в 1980-х, в інтервʼю президент США сказав, що «він ніколи б її не обрав». Наташа Стойнофф, колишня журналістка журналу People також звинуватила Трампа в домаганнях, на що той відповів їй: «Перевірте свою сторінку на Facebook, ви все зрозумієте».

У березні 2012 року Трамп напав на співачку Шер, яка його критикувала. Тоді майбутній президент США написав, що їй потрібно «припинити робити погані пластичні операції».

У тому ж році Трамп образив Аріанну Хаффінгтон, засновника Huffington Post, заявивши, що вона «неприваблива як всередині, так і зовні». У 2014 році він повторив, що вона «потворна і всередині, і зовні». У 2015 році він знову написав у Twitter про «вкрай непривабливу [як всередині, так і зовні] Аріанну Хаффінгтон».

Пізніше Трамп висміяв німецьку супермодель Хайді Клум і в інтервʼю The Times e 2015 році сказав: «Хайді Клум. На жаль, їй вже не 10 років». Так він прокоментував фото моделі, де вона в футболці з номером 10.

Під час церемонії Оскар у 2014 році Трамп в Twitter образив актрису Кім Новак: «Остання пісня була жахливою! Кім повинна подати в суд на свого пластичного хірурга!»