Винищувач Су-27 розбився у Вінницькій області, пілоти загинули. Усі подробиці

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Винищувач Су-27 розбився у Вінницькій області, пілоти загинули. Усі подробиці

Capt. Uriah Orland / JBERA

Під час міжнародних навчань «Чисте небо–2018» зазнав катастрофи український винищувач Су-27УБ (учбово-бойовий), повідомляє Міністерство оборони.

Літак впав близько 17:00 неподалік від сіл Уланів і Пагурці, між містами Бердичів і Хмільник Вінницької області.

Спочатку про долю пілотів не повідомляли. Пізніше Генеральний штаб Збройних сил України написав у Facebook , що обидва пілоти загинули.

Спочатку в Генштабі повідомили, що один з пілотів — військовослужбовець Повітряних сил ЗСУ, другий — військовик Повітряних сил США. Але незабаром цей запис видалили і замінили його іншим, де не зазначено громадянство загиблих.

Пізніше Військова прокуратура Центрального регіону з посиланням на Генштаб підтвердила, що загинули українець і американец. Розпочато кримінальне провадження через порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 Кримінального кодексу).

Прокуратура повідомила, що бортовий номер винищувача — 70, серійний — 96310424040. Він піднявся з аеродрому у Старокостянтинові і мав виконати учбово-бойовий виліт в рамках навчань.

Щоб розслідувати справу, на місце направили групу військових прокурорів на чолі з військовим прокурором Вінницького гарнізону Центрального регіону.

Багатонаціональні військові навчання «Чисте небо-2018» почалися 8 жовтня і триватимуть 12 днів. У них беруть участь девʼять країн: Бельгія, Велика Британія, Данія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія, США та Україна. Навчання повинні підвищити рівень співробітництва, взаємодії і сумісності між НАТО та країнами-союзниками в регіоні.

Під час військових навчань українські Су-27 провели навчальні бої з винищувачами F-15C Нацгвардії США. У боях на ближніх дистанціях Су-27 виявили себе кращими за рахунок маневреності. Проте F-15C перемогли на далекій дистанції.