Замість Кучми на переговорах у Мінську Україну представляє Руслан Демченко

Дата:
Замість Кучми на переговорах у Мінську Україну представляє Руслан Демченко

Малолєтка Євген / УНІАН

Дипломат Руслан Демченко представляє Україну на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську. Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко, передає «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні проходить засідання Тристоронньої контактної групи, а також робочих підгруп у Мінську. Україну під час цього засідання представляє дипломат і радник президента Руслан Демченко», — заявила Геращенко

За її словами, президент Петро Порошенко офіційно призначить нового представника України в ТКГ після відставки з цієї посади Леоніда Кучми.

Кандидатура Демченко не є випадковою. Раніше його прізвище називав сам Кучма, коли повідомив, що збирається піти з посади представника України в ТКГ. Він назвав Демченка потенційним кандидатом на свою посаду.

Востаннє Кучма взяв участь у засіданні в Мінську 2 жовтня .

Леонід Кучма представляв Україну в ТКГ з 23 червня 2014 року. Він розповідав, що ця праця була дуже нелегкою: «Коли приїжджаю додому, дві доби відходжу від цих зустрічей, а там перед кожною зустріччю обовʼязково заспокійливу пігулку під язик... Там занадто важкі розмови. А коли ти знаєш, що результату немає, коли знаєш, що приймаємо рішення з 1 вересня оголосити перемирʼя, а воно не виконується...»